Categorieën
Nieuws

Britse klimaatactivisten lijmen handen aan schilderij van Vincent van Gogh in museum in Londen

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Een paar Britse klimaatactivisten plakten hun handen aan het frame van een Vincent van Gogh schilderij donderdag op een galerij in Londen om te protesteren tegen het klimaatbeleid van de regering.

Het duo – Louis McKechnie en Emily Brocklebank – zijn aanhangers van de actiegroep ‘Just Stop Oil’, die zich bezighoudt met publiciteitsstunts om de aandacht van het publiek te vestigen op klimaatverandering.

Aanhangers van "Stop gewoon met olie" zichzelf vastlijmen aan de lijst van een schilderij van Vincent van Gogh.

Aanhangers van “Just Stop Oil” lijmen zich vast aan de lijst van een schilderij van Vincent van Gogh.
(Stop gewoon met olie)

McKechnie, 21, en Brocklebank, 24, plakten zich vast aan Van Goghs schilderij uit 1889, “Perzikbomen in bloesem”, dat hangt in de Courtauld Gallery in Somerset House in Londen.

In een verklaring op de website van Just Stop Oil riep McKechnie de kunstwereld op om proactiever te zijn in het bestrijden van klimaatverandering.

EPA BESTEDT MILJOENEN VAN BIDEN’S COVID-BILL AAN KLIMAATVERANDERINGSPROGRAMMA’S, EV RIDESHARES, ‘WORKSHOPS SNOEIEN’

“Directeuren van kunstinstellingen zouden de regering moeten oproepen om alle nieuwe olie- en gasprojecten onmiddellijk stop te zetten”, zei hij. “We zijn in verzet of we zijn medeplichtig.”

De Courtauld Gallery zei dat het tot het einde van donderdag gesloten zou blijven en dat het naar verwachting vrijdag “zoals normaal” weer open zou gaan voor het publiek. Fox News heeft contact opgenomen met de galerij voor verder commentaar.

Filmmateriaal online geplaatst van Just Stop Oil laat zien hoe de politie reageert op de klimaatactivisten.

“Een kunstwerk krijgt deze bescherming en staatszorg. Terwijl mensen in Ethiopië, Somalië, India, Pakistan, de VS, Australië (om er maar een paar te noemen) NU worden genegeerd en vertrokken”, schreef de groep. “Wat is belangrijker? Dit schilderij? Of een toekomst”?!

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

De stunt kwam na een andere klimaatactivist gooide een fluitje van een cent bij Leonardo da Vinci’s Mona Lisa in het Louvre in Parijs eind mei.[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.