Categorieën
Nieuws

Bonnie versterkt zich tot grote orkaan bij Mexico

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Tropische storm Bonnie is dinsdag versterkt tot de eerste grote orkaan van het seizoen in de oostelijke Stille Oceaan.

Het National Hurricane Centre (NHC) gaf advies over de storm, die zich een paar honderd mijl ten zuiden van het zuidwesten van Mexico bevond.

Het stak Centraal-Amerika over vanuit het Caribisch gebied, liet zware regen vallen en droeg bij aan ten minste twee doden.

Voorspellers zeiden echter dat ze verwachtte dat de orkaan zou poseren geen bedreiging voor het land.

AANVAL FLORIDA SHARK VERLAAT TIENER MET ‘SERIOUS Blessures’

Een boot arriveert in Bluefields Bay nadat tropische storm Bonnie op zaterdag 2 juli 2022 de Caribische kust van Nicaragua trof.

Een boot arriveert in Bluefields Bay nadat tropische storm Bonnie op zaterdag 2 juli 2022 de Caribische kust van Nicaragua trof.
(AP Foto/Inti Ocon)

Bonnie veroorzaakte zware overstromingen in Nicaragua in het weekend na aanlanding als een tropische storm, die leidt tot de slachtoffers.

Het leger van Nicaragua zei dat de 40-jarige Alberto Flores Landero stierf toen hij probeerde de gezwollen Mati-rivier in Siuna over te steken en dat Juan Carlos Alemán, 38, stierf toen hij probeerde passagiers te helpen van een bus die in de Ali Bethel-rivier viel.

De maximale aanhoudende wind was in de buurt van 105 mph, met hogere windstoten.

ZUID-CALIFORNI JUVENILE WITTE HAAIEN ‘HANGEN UIT’ BIJ STRANDEN MAAR NIET BEZORGD OVER MENSEN: STUDIE

De NHC zei dat enkele schommelingen in sterkte tot en met donderdag mogelijk zijn, terwijl een geleidelijke verzwakkende trend daarna naar verwachting zal beginnen.

Het spoor van orkaan Bonnie in de Stille Oceaan

Het spoor van orkaan Bonnie in de Stille Oceaan
(NOAA NWS Nationaal orkaancentrum)

Het agentschap waarschuwde ook dat een breed gebied van lagedruk naar verwachting zal ten zuiden van de zuidkust van Mexico tegen het einde van de week.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Een storing door orkaan Bonnie

Een storing door orkaan Bonnie
(NOAA NWS Nationaal orkaancentrum)

Hoewel de NHC opmerkte dat de omgevingsomstandigheden bevorderlijk zijn voor een geleidelijke ontwikkeling van het systeem, aangezien het over het algemeen west-noordwestwaarts beweegt, heeft het een kans van bijna nul op vorming gedurende de komende twee dagen en een kans van 20% op vorming in de loop van de volgende vijf dagen.

De Associated Press heeft bijgedragen aan dit rapport.

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.