Categorieën
Nieuws

Ambtenaren in Hongkong plannen regeringsseminars om de toespraak van Xi Jinping te bestuderen

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Overheidsfunctionarissen in Hong Kong haasten zich om openbare lezingen en seminars te houden over de toespraak van de Chinese president Xi Jinping op 1 juli over de toekomst van de eilandstad.

Xi sprak vrijdag in het Convention and Exhibition Centre in Wan Chai en hield een keynote-toespraak op de 25ste verjaardag van de Chinese terugwinning van Hong Kong.

De toespraak, die gericht was op China’s ‘één land, twee systemen’-beleid van bestuur, veroorzaakte opschudding in de hogere niveaus van financiën en politiek in Hongkong. De machtigste functionarissen en leidinggevenden van het eiland houden al seminars om de toespraak te bespreken en te leren. Scholen worden aangemoedigd om de inhoud van de toespraak met studenten te delen en de woorden van de president nauwkeurig te bestuderen.

“Alle sectoren van de gemeenschap, ook de onderwijssector, hechten groot belang [to the speech]”, vertelde een woordvoerder van het Onderwijsbureau aan de Zuid-Chinese ochtendpost.

VS VERDEDIGT VLIEGTUIGEN DOOR DE STRAAT VAN TAIWAN TERWIJL CHINA STEEDS AGRESSIEVER GROEIT

Een man met een feestelijke bril staat op 1 januari 2022 voor de politie in het Lan Kwai Fong-gebied in Hong Kong.

Een man met een feestelijke bril staat op 1 januari 2022 voor de politie in het Lan Kwai Fong-gebied in Hong Kong.
(Bertha Wang/AFP via Getty Images)

“Het is een op school gebaseerde beslissing en het is aan de directeuren om te beslissen [whether] maken [studying] Xi’s toespraak verplicht”, vervolgde de woordvoerder.

Xi’s bezoek aan Hong Kong haalde internationaal nieuws, want het was de eerste reis van de president buiten het vasteland in meer dan twee jaar.

De spanning tussen Peking en Hong Kong is op een breekpunt, nu het vasteland doorgaat met het sanctioneren, censureren en zelfs arresteren van politieke dissidenten die opkomen voor een onafhankelijk land. Sommigen zijn zelfs zo ver gegaan dat ze het Verenigd Koninkrijk smeekten om in te grijpen en het eiland weer in bezit te nemen.

AMERIKAANSE ADMIRAL ZEGT CHINA VOLLEDIG GEMILITARISEERDE EILANDEN IN ZUID-CHINA ZEE

Op 1 juli 1997 werd de rijke microstaat van het Britse rijk formeel overgedragen aan de Chinese Communistische Partij – China verhuurde het eiland in 1898 aan Groot-Brittannië voor 99 jaar.

In zijn toespraak op vrijdag negeerde Xi schaamteloos de burgerlijke onrust in Hong Kong, in plaats daarvan pochte hij op het succes van het One Country, Two Systems-beleid.

“Het beleid van One Country, Two Systems is een geweldig initiatief dat geen precedent kent. Het onderliggende doel van het beleid van One Country, Two Systems is de soevereiniteit, veiligheid en ontwikkelingsbelangen van China hoog te houden en welvaart en stabiliteit op lange termijn te handhaven in Hong Kong en Macau.”

De Chinese president Xi Jinping houdt een toespraak in de Grote Hal van het Volk in Peking op 26 april 2019.

De Chinese president Xi Jinping houdt een toespraak in de Grote Hal van het Volk in Peking op 26 april 2019.
(Nicolas Asfouri/AFP via Getty Images)

De president beweerde zelfs dat het beleid “unanieme steun” heeft van de bevolking van Hong Kong.

“Het geniet de volledige steun van meer dan 1,4 miljard mensen van het moederland, het heeft de unanieme steun van de inwoners van Hong Kong en Macau en het wordt algemeen erkend door de internationale gemeenschap. Er is geen reden om zo’n goed systeem te veranderen. En het moet worden nageleefd op de lange termijn!”

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

De onnauwkeurigheid van Xi’s opmerkingen zijn moeilijk te negeren. Slechts enkele dagen na zijn toespraak begon een groep Hong Kongers hun proces op beschuldiging van: opruiing tegen de Chinese Communistische Partij.

Chinese autoriteiten hebben vijf logopedisten gearresteerd in Hongkong voor het publiceren van kinderboeken die naar verluidt anti-Beijing sentimenten bevatten.

De vijf therapeuten, die meer dan een jaar geleden werden gearresteerd, moeten eindelijk terechtstaan ​​voor opruiing voor een serie boeken over een dorp met schapen en een dorp met wolven. De boeken maken duidelijk onderscheid tussen de twee steden als goed en slecht, waarbij de wolvengemeenschap een opvallende gelijkenis vertoont met het vasteland van China.

De boeken tonen de gemeenschap van wolven – bewaakt door CCTV-camera’s – die een infiltratie van het schapendorp beraamt nadat hun herder is vertrokken.

De Associated Press heeft bijgedragen aan dit rapport.

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.